2020. már 24.

Gránátalmás csirkecomb tönkölytöretes körettel

írta: Petőcz Ferenc
Gránátalmás csirkecomb tönkölytöretes körettel

1.jpg

Személyenként 1 csirkecombot veszünk, így 4 főre 4 combot egyben vagy félbevágva sózunk, borsozunk. Vajjal kikenünk egy hőálló sütőtálat, belehelyezzük a combokat, majd aláöntünk 1,5 dl gránátalma levet. Lefedjük és hagyjuk párolni előmelegített sütőben 40 percet, ekkor a fóliát levesszük, hagyjuk elpárologni a pecsenyelé felét és ekkor lekenjük méz és gránátalma szirup keverékével a húsokat. Ezt később még sütés alatt egyszer ismételjük, pirosra és ropogósra sütjük a comb bőrét.

A körethez 1 kis fej kockázott vöröshagymát megpárolunk, újhagyma is lehet. Ehhez adunk személyenként számítva 6 dkg tönkölybúza töretet, majd felöntjük 6 dl vízzel. Amikor már félig megfőtt a köret egy gránátalma magjait is beletesszük, azzal lefedve készre pároljuk. A készre sült csirkecombbal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Arab Húsok és halak Egészség vega és tészta