Grillezett szarvasgombás pácos marhahús gombás szósszal, medvehagymás rizzsel
4 nagyobb szelet marhahús 1 napra bepácolunk az alábbiak keverékével. Mozsárba összetörünk 1 ek nagy szemű Himalája sót, 1 tk vegyes borsot, 1 mk chilit, 1 tk koriandert, 1 tk mustármagot és hozzákeverünk 0,5 dl szarvasgombás olívaolajat.
Másnap a húsokat grillserpenyőben megsütjük egyesével, közben pedig elkészítjük a köretet. Póréhagyma karikát kevés olívaolajon megpárolunk, ehhez adjuk a rizst, amelyen szintén így pirítunk 1-2 percet, majd hozzáadunk vizet és amikor már majdnem kész rakunk hozzá aprított medvehagymát, azzal pároljuk lefedve készre. A grill húsokat fóliával lefedjük, kicsit hagyjuk pihenni, így szaftot is enged 10-15 perc.
A visszamaradt pecsenyeléhez adunk aprított újhagymát, hozzáadjuk a húsból kijött maradék levet is, ez remek ízt ad neki és én darabolt laskagombát (bármilyen jó csak 5-6 dkg). Roppanósra pároljuk és 1 tk keményítőt fél dl vízzel elkeverünk, azzal sűrítjük be. Só, fűszer nem kell hozzá, a húsból kisült ízek ízletes mártást biztosítanak. Tálaljuk az ételt.
Jó étvágyat!