2021. feb 19.

Csípős és sós tintahal

írta: Petőcz Ferenc
Csípős és sós tintahal

img_0890.JPG

A tintahal az egyik kedvenc tengeri herkentyű, amit rendszeresen fogyasztunk. Most egy új receptet próbáltam ki, volt itthon elfekvőben a fagyasztóban tintahal és most bevégezte a sorsát egy jó vacsora alkalmával.

Hozzávalók:

  • 80 dkg konyhakész tintahal
  • olaj a sütéshez
  • 2 ek egész fekete bors
  • 1 ek tengeri só
  • 2 ek őrölt kömény
  • 2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1,5 kávéskanál kurkuma
  • 7 dkg kukoricaliszt

img_0887.JPG

A fűszereket törjük össze, keverjük el a sóval, majd adjuk a liszthez és tegyük egy zacskóba. A tintahalat karikázzuk, töröljük szárazra, majd helyezzük a zacskóba. Felhevített olajban kisebb adagokban süssük ki ropogósra. Tálaljuk salátával, bulgurral, sült krumplival, de önmagában is finom. Jó étvágyat.

img_0891.JPG

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta