Fűszerecet
Gondolom mindenki szereti a friss magyaros ízeket, ehhez hozzátartoznak frissítő saláták, így tippet adunk arra az időre is,amikor már nem elérhetőek a friss zöldségek, de az ízeket mégis tartósíthatjuk.
Kaporecet: 1 csokor kapor 5 dl 20 %-os ételecet és máris meg van az uborka salátához minden de egy tzatzikibe is kitűnő
Tárkonyecet: 1 nagy csokor tárkony elkezdünk egy üvegbe rétegezni úgy, hogy a rétegek közé sót rakunk, ettől a növény picit összeesik. Majd felöntjük 20 %-s ecettel. Ideális erdélyi ételekbe és salátákba.
Mindegyik jellemzője, hogy felhasználást előtt 4-5 napot hagyni kell kiázni a növényeket. Ezt követően mér 2-3 ecet utántöltést bír el a növény. Jó étvágyat!
FONTOS: csak kevés kell belőle egyrészt, mert az ecet erős, másrészt mindkét fűszer koncentráltam erősen zamatos, ízes.