Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2021. jún 06.

Medvehagymás teljeskiőrlésű szendvics kalácskák

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás  teljeskiőrlésű szendvics kalácskák

10 db

70 dkg lisz (50 dkg Bl 55 és 20 dkg teljeskiőrlésű 2 tk só 1 tk cukor 2,5 dl víz, 2,2 dl tej 5 dkg puha vaj, 2 dkg élesztő Aprított medvehagyma Az alapanyagokat dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni meleg helyen 45 percet, majd a tésztát fordítsuk lisztezett felületre, vágjuk 10 felé és formázzunk…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2021. jún 06.

Lecsós sertésszelet

írta: Petőcz Ferenc
Lecsós sertésszelet

6 adag, könnyű

Kedvencünk a lecsó. Tavasszal már alig vártuk, hogy legyen friss zöldség, e recept is akkor készült, csak nem volt érkezésem feltölteni. Mi szeretjük a hagyományőrző ételeket, ez is ennek egy darabja. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 6 szelet karaj 25 dkg paradicsom 30 dkg paprika 1 nagy…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

2021. jún 06.

Lebbencses fordított köleskása

írta: Petőcz Ferenc
Lebbencses fordított köleskása

6 adag, könnyű

Az Alföld a miénk. A Hortobágy a miénk és a régi pusztai ételek egy része a nosztalgikus bográcsozás ellenére feledésbe merült. Mi ezt találtuk most, elkészítettük és az ősi, régi magyar konyha alapanyagát is belecsempésztük azaz a kölest. Szerintem tetszeni fog. Hozzávalók: 30 dkg köles 20 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

süti beállítások módosítása