Lecsós sertésszelet
6 adag, könnyű
Kedvencünk a lecsó. Tavasszal már alig vártuk, hogy legyen friss zöldség, e recept is akkor készült, csak nem volt érkezésem feltölteni. Mi szeretjük a hagyományőrző ételeket, ez is ennek egy darabja. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 25 dkg paradicsom
- 30 dkg paprika
- 1 nagy fej hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 15 dkg házi füstölt szalonna
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk enyhén, majd forgassuk lisztbe. A szalonnát kockázzuk fel, majd süssük zsírjára, a pörcöket vegyük ki. A kisült zsírban pirítsuk meg hirtelen a szelet húsok mindkét oldalát, majd vegyük ki, tegyük félre. A maradék zsírban pároljuk meg az aprított hagymákat, adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika elkezd összeesni, adjuk hozzá a paradicsomot 1 tk pirospaprikát, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt, pici vizet és fedő alatt készre pároljuk az ételt. Mi bulgurral tálaltuk.
Jó étvágyat!