2021. jún 06.

Lecsós sertésszelet

írta: Petőcz Ferenc
Lecsós sertésszelet

6 adag, könnyű

img_0966.JPG

Kedvencünk a lecsó. Tavasszal már alig vártuk, hogy legyen friss zöldség, e recept is akkor készült, csak nem volt érkezésem feltölteni. Mi szeretjük a hagyományőrző ételeket, ez is ennek egy darabja. Fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 25 dkg paradicsom
  • 30 dkg paprika
  • 1 nagy fej hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 15 dkg házi füstölt szalonna

A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk enyhén, majd forgassuk lisztbe. A szalonnát kockázzuk fel, majd süssük zsírjára, a pörcöket vegyük ki. A kisült zsírban pirítsuk meg hirtelen a szelet húsok mindkét oldalát, majd vegyük ki, tegyük félre. A maradék zsírban pároljuk meg az aprított hagymákat, adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika elkezd összeesni, adjuk hozzá a paradicsomot 1 tk pirospaprikát, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt, pici vizet és fedő alatt készre pároljuk az ételt. Mi bulgurral tálaltuk. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája