Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2021. sze 10.

Szüreti bográcsos csirke

írta: Petőcz Ferenc
Szüreti bográcsos csirke

Itt az ősz a szüret, a betakarítás ideje. Ilyenkor jó magyar módra előkerül a bogrács. A kérdés az, hogy maradunk a régi sablon ételeknél vagy csinálunk valami újat. Mi ez utóbbinál maradtunk és találtunk is egy remek ízletes bográcsost, persze kis bográcsban is tálaltuk. Érdemes…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

2021. sze 10.

Chili szósz 1

írta: Petőcz Ferenc
Chili szósz 1

Se szeri se száma a különböző méregdrága chili szószoknak. De kell érte ennyit fizetni és kell-e bele mindenféle tartósító? Szerintünk nem, házilag minden előállítható, így neki is estünk és pár különböző receptet meg is alkotunk majd. Elsőnek az alap chili szósz, amely mondhatjuk brutális finom…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Tartósítunk

2021. sze 09.

Pacalgulyás

írta: Petőcz Szabó András
Pacalgulyás

Aki ismer minket az jól tudja, hogy a belsőségeket mennyire szeretjük. Mivel csak egy kiló fagyasztott pacal volt otthon és némi zöldség, úgy gondoltam hogy egy finom levest készítek belőle. Ezt az ételt bográcsban is el lehet készíteni, mivel a pacalnak sok főzési idő kell. hozzávalók: 1 kg…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak

süti beállítások módosítása