Birsalma likőr
Akik ismernek minket, ők jól tudják hogy a karácsonyi ünnepek és az évbúcsúztató, új év kezdésre számtalan finomsággal készülünk. Mottónk, hogy ne legyen minden évben ugyanaz a menü. Most sem lesz ez másképp. A birsalma nemcsak lekvárnak jó, de isteni gyümölcssajt, és fenséges likőr alapanyaga is lehet. Remek ajándék is lehet. Kb. 7-8 dl lesz összesen.
Hozzávalók
- 4 birsalma
- 300 g cukor
- egy félbevágott vaníliarúd magjával együtt
- 3 darab fahéj
- egy deci rum
- fél liter vodka
Így készül
A birset nem kell meghámozni, elég csak a szöszös héját ledörzsölni róla, az esetleges rossz részeket kell csak kivágni belőle. Nagy üvegbe 4 birset kockáztam, magház nélkül. Összesen 300 g cukorral rétegeztem, egy félbevágott vaníliarúd, 3 darab fahéj, egy deci rum ízesíti. Végül felöntjük fél liter vodkával. 4-6 hétig várakozik az ablakban meleg helyen, néha össze keverjük, aztán leszűröm és üvegben töltöm.