Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. nov 29.

Birsalma likőr

írta: Petőcz Szabó András
Birsalma likőr

Akik ismernek minket, ők jól tudják hogy  a karácsonyi ünnepek és az évbúcsúztató, új év kezdésre számtalan finomsággal készülünk. Mottónk, hogy ne legyen minden évben ugyanaz a menü. Most sem lesz ez másképp. A birsalma nemcsak lekvárnak jó, de isteni gyümölcssajt, és fenséges likőr alapanyaga is lehet. Remek ajándék is lehet. Kb. 7-8 dl lesz összesen.

birsalma_likor.jpg

Hozzávalók

  • 4 birsalma
  • 300 g cukor
  • egy félbevágott vaníliarúd magjával együtt
  • 3 darab fahéj
  • egy deci rum
  •  fél liter vodka

Így készül

A birset nem kell meghámozni, elég csak a szöszös héját ledörzsölni róla, az esetleges rossz részeket kell csak kivágni belőle. Nagy üvegbe 4 birset kockáztam, magház nélkül. Összesen 300 g cukorral rétegeztem, egy félbevágott vaníliarúd, 3 darab fahéj, egy deci rum ízesíti. Végül felöntjük fél liter vodkával. 4-6 hétig várakozik az ablakban meleg helyen, néha össze keverjük, aztán leszűröm és üvegben töltöm. 

Szólj hozzá

Tartósítunk

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr8417990444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása