Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. jan 09.

Rácalmási rakott ponty

írta: Petőcz Ferenc
Rácalmási rakott ponty

Dunaújváros és környéke gasztro-kulturális értékeit kevesen ismerik. Megvallom mi sem tudunk sokat e római kori gyökerekkel rendelkező városnak a múltjáról és a konyhájáról. Valahogy minden a ködbe veszett a szocializmus alatt. Eddig egy régebbi levest találtunk a pentelei gombóclevest, de most…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak

2022. jan 09.

Omlós sós falatok

írta: Petőcz Ferenc
Omlós sós falatok

Sokféle sós falatka került már az oldalunkra, most egy újabb nagyon könnyű, gyors recept következik. Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg zsír 15 dkg reszelt sajt 1 tk ecet 10 %-os 1 tk só 6 ek víz magvak (szezámmag, köménymag, mák, lenmag...stb) 1 felvert  tojás a kenéshez A magvak és a…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása