Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. jan 22.

Szecsuáni marha

írta: Petőcz Ferenc
Szecsuáni marha

4 adag

A COVID és az országunk teljesítőképtelensége során elszabadult infláció távolt tart az éttermektől. Ez az étel az egyik kedvencem és most egy normál adag 1500-2000 Ft. Utána jártunk a recepteknek, ez tetszett meg, kicsit alakítottunk rajta, az egész 4 főre 1500 Ft. Érdemes neki…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2022. jan 20.

Ricottával készült gombás szárzelleres szendvicskrém

írta: Petőcz Ferenc
Ricottával készült gombás szárzelleres szendvicskrém

160 grammos vacsora könnyen, olcsón.  Hozzávalók: 25 dkg ricotta 5 dkg laskagomba (bármilyen szét nem fővő gombafaj jó) apróra vágva 1 ág szárzeller apróra kockázva 1 szál újhagyma karikázva só, őrölt fehérbors vaj Kevés vajon lepároljuk a zöldségeket, amikor már kész, a vajat leöntjük a…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2022. jan 20.

Mandarinos-chilis-kesudiós pulykamell falatok párolt rizzsel.

írta: Petőcz Ferenc
Mandarinos-chilis-kesudiós pulykamell falatok párolt rizzsel.

4 adag

A kínai és más távol-keleti ételek sokunk kedvencei, de nehezen vágunk bele ilyen ételek elkészítésébe, pedig egyszerűen összerakható mindegyik. A titok az előkészítésben rejlik, ez veszel időt a főzés általában már csak pár mozzanat. Most is hozunk egy ilyen receptet nektek. Korábban egy nagyszerű…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása