2023. dec 01.

Citromos-áfonyás csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Citromos-áfonyás csirkecomb

4 főre

cs3.jpg

Vannak ételek, amelyekben az alapanyagok együtt nagyszerű ízkombinációt adnak. Ez a mostani fogás is, amely már pusztán a látványával is étvágygerjesztő. Az ünnepi lakoma része lehet.

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • frissen őrölt bors, só
  • 2 ág friss kakukkfű vagy ízlés szerinti mennyiségű szárított
  • 12 dkg áfonya ( ha lehet, akkor kék és vörös vegyesen)
  • 3 db citrom
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma

A combokat a sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően tegyük egy edénybe a bőrős felükkel felfelé. Az egyik citromot karikázzuk vékonyra, a szeleteket tegyük a húsra, rakjuk mellé az áfonyát, szórjuk meg a szárított kakukkfűvel (nekem ez volt itthon). Tegyük mellé az egyben hagyott, de félbe vágott fokhagymákat. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd a citromok facsart levéből ízlés szerint locsoljuk meg.

cs1.jpg

Fedjük le fedővel vagy fóliával az edényt és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó+felső sütés) süssük 45 percet. Ekkor vegyük le a fóliát, az edényben lévő szafttal kenjük át a húst és pirítsunk rá, ez kb 10 perc, de ekkor már hőlégkeverésen. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

cs2.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak