Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. már 14.

Káposzta felfújt

írta: Petőcz Ferenc
Káposzta felfújt

Egy recept történetünk kezdeteiből, méltatlan nem került a blogunkra, Így most megosztjuk. Sokszor készül, mert finom. Édesapám kedvence is volt. Hozzávalók: 50 dkg káposzta 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl 3 tojás  10 dkg liszt 5 dkg sajt 1 csokor kapor csombor só,…

Tovább Szólj hozzá

erdélyi Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2023. már 14.

Szegedi gulyás

írta: Petőcz Ferenc
Szegedi gulyás

Ennek a receptnek is van története. Elhallás alapján került köztudatba. Bécsben a székelykáposztát hallották el szegedinek. Mindenesetre a levesnek nevezett étel egy székelykáposzta volt annó, de mi most valóban levesnek késztettük el, ezt tesszük közzé. Annyit elmondok, hogy megéri…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása