Káposzta felfújt
Egy recept történetünk kezdeteiből, méltatlan nem került a blogunkra, Így most megosztjuk. Sokszor készül, mert finom. Édesapám kedvence is volt.
Hozzávalók:
- 50 dkg káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 5 dkg sajt
- 1 csokor kapor
- csombor
- só, bors
- olaj és vaj
A legyalult káposztát a hagymával együtt roppanósra pároljuk az olajon, sózzuk, borsozzuk. Amikor ezzel a művelettel végeztünk hozzáadjuk a fokhagymát is és a kevés csombort (szárított is jó)- segít a puffadást megelőzni- és a kaprot, elkeverjük, levessük a tűzről.
A lisztet, a tojást, tejfölt, sajtot, pici sóval elkeverjük és a már kihűlt káposztás keverékkel elkeverjük. Vajjal kikent kuglóf formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 30-35 perc, de érdemes figyelni, ne égjen meg. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, kellően megsült-e. Formában hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!