2023. már 14.

Káposzta felfújt

írta: Petőcz Ferenc
Káposzta felfújt

kaposzta3.jpg

Egy recept történetünk kezdeteiből, méltatlan nem került a blogunkra, Így most megosztjuk. Sokszor készül, mert finom. Édesapám kedvence is volt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás 
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg sajt
  • 1 csokor kapor
  • csombor
  • só, bors
  • olaj és vaj

A legyalult káposztát a hagymával együtt roppanósra pároljuk az olajon, sózzuk, borsozzuk. Amikor ezzel a művelettel végeztünk hozzáadjuk a fokhagymát is és a kevés csombort (szárított is jó)- segít a puffadást megelőzni- és a kaprot, elkeverjük, levessük a tűzről.

A lisztet, a tojást, tejfölt, sajtot, pici sóval elkeverjük és a már kihűlt káposztás keverékkel elkeverjük. Vajjal kikent kuglóf formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 30-35 perc, de érdemes figyelni, ne égjen meg. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, kellően megsült-e. Formában hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

erdélyi Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta