Savanyúkáposztás kölesfasírt
Egyszerű, gyomorkímélő étel van soron, amely jó fözelékfeltétnek, vegaburgernek és most pedig egy rizsföl mártogatóssal egyszerű vacsorának. Az eredeti recept nálam picit átírodott, de majd leírom miért.
Hozzávalok:
- 30 dkg köles
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 1 répa reszelve
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- ízlés szerint örölt kömény
- 15 dkg savanyú káposzta
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- 1 ek liszt
- 5 ek víz
- só, frissen őrölt bors
- citrom reszelt héja
- plusz olaj a sütéshez
A kölest főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben, hogy jó ragacsos legyen. Hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, a vöröshagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát , köményt, később a répát. Hagyjuk kihűlni, majd sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a kölessel és az apróra vágott lecsepegtetett savanyú káposztával, liszttel, ha szüksées pár ek vizzel. Hűtőben hagyjuk ppihenni egy órát, majd tetszőleges faírtokat formázunk, amelyet forró olajban kisütünk. Én rizsföllel tálaltam, amelybe szintén reszeltem fokhagymát és picit sót adtam hozzá.
Jó étvágyat!