2025. aug 17.

Savanyúkáposztás kölesfasírt

írta: Petőcz Ferenc
Savanyúkáposztás kölesfasírt

528921662_10223735439692925_6862749982032014035_n.jpg

Egyszerű, gyomorkímélő étel van soron, amely jó fözelékfeltétnek, vegaburgernek és most pedig egy rizsföl mártogatóssal egyszerű vacsorának. Az eredeti recept nálam picit átírodott, de majd leírom miért.

Hozzávalok:

  • 30 dkg köles
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 1 répa reszelve
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • ízlés szerint örölt kömény
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 2 csokor petrezselyem aprítva
  • 1 ek liszt
  • 5 ek víz
  • só, frissen őrölt bors
  • citrom reszelt héja
  • plusz olaj a sütéshez

A kölest főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben, hogy jó ragacsos legyen. Hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben hevítsünk  kevés olajat, a vöröshagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát , köményt, később a répát. Hagyjuk kihűlni, majd sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a kölessel és az apróra vágott lecsepegtetett savanyú káposztával, liszttel, ha szüksées pár ek vizzel. Hűtőben hagyjuk ppihenni egy órát, majd tetszőleges faírtokat formázunk, amelyet forró olajban kisütünk. Én rizsföllel tálaltam, amelybe szintén reszeltem fokhagymát és picit sót adtam hozzá.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta