Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2025. feb 03.

Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával

írta: Petőcz Ferenc
Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával

Tavaly ősszel készült remek magyaros fogásunk, szerintem a régi ízek is hatalmas élményt nyújtanak ez az étel jó példa erre. Hozzávalók: 4 db vese felpucolva előforrázva, darabolva 25 dkg gomba darabolva 2 fej vörsöshagyma kockázva 50 dkg csirkecombfilé kockázva 4 gerezd reszelt…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2025. feb 03.

Osso bucco 2

írta: Petőcz Ferenc
Osso bucco 2

6 adag

Egy tradicionálisan finom olasz marha étel is fogás volt nálaunk tavaly, de valahogy lemaradt a blogról, így a pótlásra most kerül sor. Ennek az ételnek is több verziója létezik, egy már itt van az oldalon, fogunk még készíteni más verziót is, de most ez a klasszikus változat…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak

2025. feb 03.

Gyömbéres, kurkumás csirkeraguleves

írta: Petőcz Ferenc
Gyömbéres, kurkumás csirkeraguleves

Gondolom sokan osztják  a nézetem, de biztosan van olyan is, aki nem. A magam részéről hiányolom a havat, hideget, rendes telet, teleket, lassan felnő egy korosztály, aki nem is lát rendes havat itthon. Mindenesetre januárban akadt pár hideg fehér nap és az ilyen napokon nincs sokkal étel, mint egy…

Tovább Szólj hozzá

indiai Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása