2017. sze 17.

Vegán töltött sütőtök (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Vegán töltött sütőtök (6 adag)

Elkészítés: 1 óra, könnyű

tok1.jpg

Az ősz egyik vitamindús csemegéje a sütőtök. Már kapható és ki tud ellenállni a kísértésnek? Ezt az alapanyagot sokan csak sütik és nem ismerik a többi felhasználási módot. Annyit tudunk ígérni, hogy itt lesz belőle majd süti és sok más étel, a családnak azon tagjai is megfogják enni, akik eddig nem szerették. Most elsőnek egy finom vega étel, szeretni fogjátok.

Egy adag 350 gramm, 395 kcal, fehérje 7,76 gramm, zsír 1,84 gramm, szénhidrát 83 gramm

 

Hozzávalók: kb. 1,5 kg sütőtök, 30 dkg rizs, 3 nagy fej vöröshagyma (lehet újhagymával, vagy póréval is elkészíteni), kevés olaj a hagyma megpirításához, 5 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem ( lehet zeller vagy koriander is helyette)

tok2.jpg


A tököt mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. Távolítsuk el a magjait, majd tegyük tepsibe, és süssük meg. Azután vegyük ki, és hagyjuk kissé kihűlni. A rizst pirítsuk meg kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel, amit sóval, borssal fűszerezünk. Közepes lángon főzzük addig, amíg az összes folyadék elpárolog, és a rizs megpuhul. A hagymákat megtisztítjuk, apróra daraboljuk, megpirítjuk kevés olajon.

tok.jpg

A tök belsejét kikaparjuk és felkockázzuk. összeforgatjuk a hagymával, rizzsel, és a finomra vágott petrezselyemmel. A töltelékkel megtöltjük a kivájt tökfeleket, és süssük 200 fokon kb 20 percig.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta