Csicseriborsós sárgarépa főzelék garam masala pácban érlelt tofuval.
4 adag
Időnként megemlítjük, hogy szénhidrát csökkentett étrendre van szükségünk egészségügyi okok miatt, így az étkezési "bűnőzést" azért többnyire egészségesebb ételekkel kompenzáljuk. A most következő recept is egy ilyen főzelék, amelynek amúgy is minden asztalon helye lehet az ízek nagyszerű kontarsztja miatt.
Egy adag: 346 kcal, fehérje: 12,3 gramm, szénhidrát: 34,3 gramm, zsír 14,7 gramm
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt csicseriborsó konzerv
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 ek vaj
- 1 tk római kömény
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 cm friss gyömbér reszelve
- 70 dkg sárgarépa kockázva
- 5 dl alaplé (leveskockából is jó)
- 2 dl a csicseiborsó konzerv levéből
- só, frissen őrölt bors
- fél citrom leve
- csilipehely
- frissen aprított petrezselem vagy korianderlevél
- garam masala pácolt tofu
A kockázott vöröshagymát a vaj olaj keveréken megpároljuk, picit sózzuk. Kevés vizzel puhára főzzük. Hozzátesszük a gyömbért, a fokhagymát, a római köményt, picit pirítjuk vigáyzvba, ne égjenek meg a fűszerezzűk. Hozáadjuk a répa felét és azzal is 1-2 peret pirítjuk, felöntjük az alaplével és a csicseriborsó főzőlevével. Negyed óra alatt puhára főzzük. Az egészet a csicseriborsó negyedével összeturmixoljuk, a krémes alapba helyezzük a többi csicseriborsót. A citrom levével és borssal ízesítjük.
Egy vastag falú serpenyőt felhevítünk füstölésig, pár csepp olajon megpirítjuk a maradék sárgarépát. Finoman sózzuk s a főzelékhez adjuk, csilipehellyel ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyem vagy koriander levéllel és grillezett pácolt tofuval tálaljuk. Jó étvégyat!