Carbonara házi tésztából
4 adag
Sokan azt hiszik ismerik a carbonara készítését, készítik kolozsvári szalonnából és tejszínnel. Nos ezekből egyik sem kell bele, igyekeztünk most autentikusan elkészíteni, sikerült is. Az esztétikai értéket picit rombolhatja, hogy a házi száratított tésztás zacskócsomon végéig mentek a cicáink, így a tészta összetört.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg guanciale (házi, receptje az oldalon megtalálható)
- 35 dkg spagetti (jelen esetben ez is házi)
- 5 dkg reszelt parmezán
- só, frissen őrölt bors
A tésztát tegyü fel főni, közben a kockázott guancialét kezdjük el lepirítani.
A tojásokat a sárgákkal, sajt felével, borssal, pici sóval verjük fel. Amikor a szalonák lepírult, rászedjük a frissen főtt tésztát, elkeverjük, a tojásokhoz adunk egy kisebb merőkanállal a főzőléből gyorsan elkeverjük, hogy a tojás ne csapódjon ki, majd ránöntjük a tésztára. Innentől csak rázohgatjuk a tűzhelyet kikapcsoljuk és hagyjuk, hogy a tészta és a mártás a rázogatás során besűrűsődjön. Tálaláskor megszorjuk a parmezán másik felével. Jó étvágyat!