Tormás krémmel töltött sonkatekercs
Egy ikonikus sonkatekercs is asztalra került az ünnepek alatt. Nem csak jól néz ki, hanem nagyon finom is. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
-
65 g vaj
-
200 ml 2,8%-os tej
-
80 g liszt
-
200 g torma- reszelt, ecetes
-
150 g majonéz
-
1 teáskanál só
-
1 csipet fehérbors (őrölt)
-
18 szelet gépsonka
-
petrezselyemzöld
-
kaliforniai paprika, piros
- paradicsom
Elkészítjük a besamelt (panádot). Ehhez kis hőn megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, míg felhabzik. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük vele. Kiszedjük egy tálba az elkészült besamelt, hozzáadjuk a tormát, és a majonézt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük a tormás sonkatekercs tölteléket. Csillagcsöves habzsákba töltjük az elkészült krémet. A szeletelt gépsonkák egyik felére krémet nyomunk. Majd felcsavarjuk a tekercseket. Diszítjük.
Jó étvágyat!