2024. ápr 07.

Tormás krémmel töltött sonkatekercs

írta: Petőcz Ferenc
Tormás krémmel töltött sonkatekercs


434053094_10220166159623154_2609285635939498027_n_1.jpg

Egy ikonikus sonkatekercs is asztalra került az ünnepek alatt. Nem csak jól néz ki, hanem nagyon finom is. Fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók:

  • 65 g vaj
  • 200 ml 2,8%-os tej
  • 80 g liszt
  • 200 g torma- reszelt, ecetes
  • 150 g majonéz
  • 1 teáskanál 
  • 1 csipet fehérbors (őrölt)
  • 18 szelet gépsonka
  • petrezselyemzöld
  •  kaliforniai paprika, piros
  • paradicsom

Elkészítjük a besamelt (panádot). Ehhez kis hőn megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, míg felhabzik. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük vele. Kiszedjük egy tálba az elkészült besamelt, hozzáadjuk a tormát, és a majonézt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük a tormás sonkatekercs tölteléket. Csillagcsöves habzsákba töltjük az elkészült krémet. A szeletelt gépsonkák egyik felére krémet nyomunk. Majd felcsavarjuk a tekercseket. Diszítjük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta