Medvehagymafőzelék
4 adag
Medvehagymából nem tudunk eleget venni minden formában fogy, kerül szendvicsbe, pogácsába, készült máre leves, kencébe volt isteni ízfokozó most pedig főzelékbe ejtettünk belőle és tessék, nagyon finom lett.
Egy adag: 310 kcal, fehérje: 6,43 gramm, szénhidrát: 35,1 gramm, zsír: 15,31 gramm. Plusz a feltét.
Hozzávalók:
- 3 csokor medvehagyma
- 2 ek olaj
- 1 dl tejszín
- 70 dkg burgonya
- 2 dl tej
- só, frissen őrölt bors
- fél citrom leve
A medvehagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd az olajon, fedő alatt megfonnyasztjuk, míg össze nem esik. Ekkor hozzáadjuk a tejet, tejszínt és burgonyát, majd további 15 percig főzzük. A burgonya felét, az összes medvehagymát és az alaplé felét egy robotgépbe szedjük és összeturmixoljuk, majd ezzel sűrítjük be a főzeléket, amelyet ekkor sózunk, borsozunk és hozzáadjuk a citrom levét is. Mi fasrttal tálaltuk, ebben az esetben 54 grammra jött ki a szénhidrát tartalom. Jó étvágyat