2018. jan 08.

Juhtúrós virslis rakott tészta

írta: Petőcz Ferenc
Juhtúrós virslis rakott tészta

Elkészítés: 45 perc, könnyű

dsc09928.JPG

Elmúltak az ünnepek, a nehéz ételektől elteltünk, viszont rengeteg dolgot halmoztunk fel. Így például virslit is. Több kiló minőségi került a fagyóba, mint minden évben ilyenkor és ami kimaradt, abból ez lett.

Kiváló egytálétel és talán beilleszthető a napi étrendbe is, mert egy adag ugyan 940 kcal, de a szénhidrát 36,9 gramm, fehérje 40 gramm,zsír 70,79 gramm.

Rakjunk tésztához vizet, közben pucoljunk meg egy fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Kockázzunk fel házi császárszalonnából 5 dkg-t és süssük zsírjára, ehhez adjuk a kockázott hagymát, majd a virslit, sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze. Közben a tésztát 25 dkg helyezzük a forrásban lévő vízbe, ekkor sózzuk csak, mert a hideg vízbe tett sótól nehezebben melegszik fel a víz.

dsc09924.JPG

30 dkg tejfölt keverjünk össze 2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval (csak ha szükséges, mert a juhtúró is sós), őrölt borssal, 12 dkg juhtúróval. és majd adjuk a leszűrt, megfőtt tésztához.

dsc09925.JPG

Egy sütőtálat, nekem éppen a lasagnes tálam állt kézre kenjük ki vékonyan vajjal, majd ennek aljába rakjuk a tészta felét. Erre tegyük a szalonnás hagymás virsli keverék felét és reszeljünk 5 dkg sajtot.

dsc09926.JPG

Erre kerül a maradék tésztás keverék és a tetejére újra a virslis réteg, erre pedig 10 dkg reszelt sajt.

dsc09927.JPG

170 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, ha hőlég keverésen csináljuk, akkor elég neki 15 perc.

Finom, nagyon. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta