Juhtúrós virslis rakott tészta
Elkészítés: 45 perc, könnyű
Elmúltak az ünnepek, a nehéz ételektől elteltünk, viszont rengeteg dolgot halmoztunk fel. Így például virslit is. Több kiló minőségi került a fagyóba, mint minden évben ilyenkor és ami kimaradt, abból ez lett.
Kiváló egytálétel és talán beilleszthető a napi étrendbe is, mert egy adag ugyan 940 kcal, de a szénhidrát 36,9 gramm, fehérje 40 gramm,zsír 70,79 gramm.
Rakjunk tésztához vizet, közben pucoljunk meg egy fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Kockázzunk fel házi császárszalonnából 5 dkg-t és süssük zsírjára, ehhez adjuk a kockázott hagymát, majd a virslit, sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze. Közben a tésztát 25 dkg helyezzük a forrásban lévő vízbe, ekkor sózzuk csak, mert a hideg vízbe tett sótól nehezebben melegszik fel a víz.
30 dkg tejfölt keverjünk össze 2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval (csak ha szükséges, mert a juhtúró is sós), őrölt borssal, 12 dkg juhtúróval. és majd adjuk a leszűrt, megfőtt tésztához.
Egy sütőtálat, nekem éppen a lasagnes tálam állt kézre kenjük ki vékonyan vajjal, majd ennek aljába rakjuk a tészta felét. Erre tegyük a szalonnás hagymás virsli keverék felét és reszeljünk 5 dkg sajtot.
Erre kerül a maradék tésztás keverék és a tetejére újra a virslis réteg, erre pedig 10 dkg reszelt sajt.
170 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, ha hőlég keverésen csináljuk, akkor elég neki 15 perc.
Finom, nagyon. Jó étvágyat!