2018. ápr 02.

Pikáns grill nyárs

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns grill nyárs

Elkészítés: 2 óra, könnyű

g1_2.jpg

Végre bekopogtatott a tavasz az ajtón, ablakon, sőt ma estére varázslatos napfényes szélcsendes este kerekedett. Vannak ide fel nem került grill receptjeink. A jó idő és a hosszas tél már hívogat a természetbe, alig várom, hogy ne csak a képeken, hanem teljes valóban bogrács alá verhessünk és a grill sütőn is készítsünk valamit. Itt az egyik kedvencem.

g6_2.jpg


0,5 kg csirkemell filé kockázva
0,3 kg cukkini kockázva
0,15 kg gomba
só, egész fehérbors, egész koriander, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál kakukkfű, 15 db friss zsálya levél, 0,5 dl olaj, 1 nagy citrom leve

g3_2.jpg


A fűszereket egy mozsárban összezúzzuk, össze dolgozzuk, majd hozzá adjuk az olajat és a citromlevet, amelyet szintén jól eldolgozunk.

g2_2.jpg

A zöldségeket és a húst egy edénybe tesszük és ráöntjük a pácot. Jól bedolgozzuk kézzel a pácot a húsba és a zöldségekbe, felfogja venni, a hús kicsit meg is fő a citromlében.

g4_2.jpg

Kb 1 óra pihentetés és mehet a nyársra. Faszén felett sütjük, finom lesz. Jó étvágyat!

g5_2.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta