2017. feb 04.

Teljes kiőrlésű ciabatta

írta: Petőcz Ferenc
Teljes kiőrlésű ciabatta

Elkészítés: 5 perc+12 óra pihentetés +5 perc és kelesztés és sütés

0,8 liter vizet 2,5 dkg friss elmorzsolt élesztővel 2 tk sóval elkeverünk és hozzáadunk 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet, 20 dkg durumbúza lisztet, 25 dkg sötét graham lisztet, 10 dkg sötét rozslisztet. Az egészet összekeverjük és 12 órára félrerakjuk.

dsc07315.JPG

Ezt követően átgyúrjuk a kovászszerű masszát, majd legalább 30 percet pihentetjük, de jobb többet, szebb lesz a tészta.

dsc07314.JPG

Majd ketté választjuk a tésztát és durum búzás kézzel a lisztben átforgatjuk a téglalapot kialakítjuk és egyszer megcsavarva sütőpapírral borított lemezre rakjuk a tésztát. 250 fokra előmelegített sütő aljába egy tepsibe egy pohár vizet öntünk a tésztát lespricceljuk vízzel és 10 percig 250 fokon, majd azt követően 220 fokon még 25 percet sütjük. A végeredmény a képen. Jó étvágyat

dsc07317.JPG

dsc07316.JPG

A receptet Petőcz Ferenc készítette.

Szólj hozzá

Házi pékség