2025. feb 28.

Gluténmentes joghurtos kifli rizslisztből

írta: Petőcz Ferenc
Gluténmentes joghurtos kifli rizslisztből

12 darab

481036836_10222278801717886_2778960083597995154_n.jpg

Valamikor karácsony előtt rendeltünk az egyik hazai termelőtől rizs termékeket, puffasztott rizs, rizsliszt, rizsfélék...stb. Ideje elhasználni a liszteket, sajnos kevésbé ismertek ezek a termékek, így a felhasználásuk sem ismert. Most egy finom és egyben tartalmas péksüteményt dobtunk össze. Egy is elég laktató tud lenni megfelelő feltét mellett. 

Hozzávalók:

  • 600 gramm rizsliszt
  • 44 g útifűmaghéj
  • 320 g víz
  • 2 db tojás
  • 140 g joghurt
  • 25 g friss élesztő
  • 16 g 
  • 5 g cukor
  • 280 g víz
  • 80 g étolaj

Az útifűmaghéjat beáztatom a 320 g vízbe. A lisztet, sót, cukrot kimérem, elkeverem. Belemorzsolom az élesztőt. Mehet hozzá a tojás, joghurt, kocsonyás útifűmaghéj,280 g víz és az étolaj. Fakanállal alaposan kimérerem. Rizslisztes munkalapon átgyúrom. 12 darabra vágom.

Kiflit formázok. Sütőpapíros tepsire teszem őket, lekenem olajjal. Letakarom és 30 percig meleg helyen kelesztem.

Előmelegített sútőben hőlégkeverésen 190 C fokon 30 percig sütöm. Nagyon finom és ropogós végű kifliket kapunk. Pont, mint a bolti! Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Házi pékség