Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. már 21.

Osztrák és piros csészegomba

írta: Petőcz Ferenc
Osztrák és piros csészegomba

Az év első gombája az osztrák és a piros csészegomba. A piros már ritka és csak a spórák vizsgálatával lehet megkülönböztetni, így veszélyeztetett  fajnak számít. Étkezési értéke nem sok van, bár van gomba íze és illata a szakkönyvekben leírtakkal ellentétben. Főleg hidegtálak díszítésére…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük

2017. már 21.

Avokádókrémmel töltött tojások

írta: Petőcz Ferenc
Avokádókrémmel töltött tojások

Elkészítés: 30 perc, nagyon könnyű

Töltött tojás húsvétkor, vallja a magyar, de én mindenkor szeretem, így most kerül ide ez az avokádókrémes töltött tojás, aztán majd jön a többi is. jó étvágyat hozzá. A recept 3 főre, személyenként 2 tojásra készült. Egy adag 293 kcal,fehérje 15 gramm, szénhidrát 7 gramm, zsír: 23 gramm 6 tojást…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. már 21.

Répatorta 12 szelet

írta: Petőcz Ferenc
Répatorta 12 szelet

Elkészítés: 1 óra, könnyű

  Nagyon sokáig nem tudtam róla, hogy létezik répatorta. Később egy állandóan fogyókúrás kolléganőm jött vele, hogy milyen finom. Ő sosem fogyott és nem is tudott se főzni, se sütni, de ráhagytam és teljesen idegenkedtem tőle. Egyszer 2012 környékén volt egy munkahelyi kirándulásunk…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása