Avokádókrémmel töltött tojások
Elkészítés: 30 perc, nagyon könnyű
Töltött tojás húsvétkor, vallja a magyar, de én mindenkor szeretem, így most kerül ide ez az avokádókrémes töltött tojás, aztán majd jön a többi is. jó étvágyat hozzá.
A recept 3 főre, személyenként 2 tojásra készült. Egy adag 293 kcal,fehérje 15 gramm, szénhidrát 7 gramm, zsír: 23 gramm
6 tojást megfőzünk és lehűtjük, megpucoljuk. Félbe vágjuk, kivesszük a sárgáját, amelyet kevés sóval, frissen őrölt borssal és 3ek citromlével elkeverünk, ehhez adjuk az összetört avokádót és egy csokor apróra vágott petrezselymet, egy gerezd reszelt fokhagymát. Az egészet elkeverjük, ha kell még adunk hozzá frissen facsart citromlevet. Habzsákba töltjük és megtöltjük a tojásokat. Hűtőbe tesszük dermedni és feldíszítve tálaljuk.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette.