Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. ápr 29.

Hajdinás pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Hajdinás pogácsa

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű

Jellemzően sokféle gabonát, magvakat eszünk, manapság pedig nagyon kevesen tudják, hogy a magyar konyha nem a jelenleg ismert ételekből állt, sokkal inkább voltunk halas, gabonás nemzet, mint azt gondolnánk. Őseink receptjeit manapság kevesen ismerik készítik, így mindig örömmel nézem Borbás Marcsi…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

2017. ápr 26.

Minestrone leves

írta: Petőcz Ferenc
Minestrone leves

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Ez az olasz leves az egyik kedvencem, hiszen a hozzávalók többféleképpen cserélhetők és mindig friss ízt adnak a zöldségek. Tavasszal különösen igaz mindez, amikor már szomjazzuk a napfényt a természetes ízeket. Az eredeti levesbe kerül finom olasz házi tészta, de a mostani verzióba csak zöldség…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Levesek Egészség vega és tészta

2017. ápr 26.

Déli tőkegomba

írta: Petőcz Ferenc
Déli tőkegomba

Kalap: 4-10 cm széles, fiatalon okker-, csokoládébarnás, majd szélétől kezdve halványokkeresre kifakul, közepe gyakran sötétebb, felülete matt, száraz, fiatalon ráncos, gödörkés, szárazon táblásan felrepedező.   Lemezek: sokáig fehéresek, éretten dohánybarnák, sűrűn állók, keskenyek, kissé…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük

2017. ápr 26.

Gyapjas tintagomba

írta: Petőcz Ferenc
Gyapjas tintagomba

Az oldalon az általunk talált, leszedett gombák találhatók. Viszont FONTOS, hogy az oldal nem gombahatározó és nem gombaszaklap. Minden különböző vadon leszedett gombafajt mindenki csomagoljon külön és vigye el gombavizsgálóba, mielőtt önmagától fogyasztani kezdené. A fogyasztásra alkalmasságot…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük

süti beállítások módosítása