Minestrone leves
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Ez az olasz leves az egyik kedvencem, hiszen a hozzávalók többféleképpen cserélhetők és mindig friss ízt adnak a zöldségek. Tavasszal különösen igaz mindez, amikor már szomjazzuk a napfényt a természetes ízeket. Az eredeti levesbe kerül finom olasz házi tészta, de a mostani verzióba csak zöldség került, de gazdagon, így büntetlen lehet fogyasztani diéta, fogyókúra alkalmával is.
Kevés olívaolajon 15 dkg kockázott padlizsánt megpárolunk, ehhez adunk egy nagy fej kockázott fokhagymát és 2 gerezd reszelt fokhagymát és összepároljuk, ekkor kerül bele 3 kisebb sárgarépa karikázva és 1 kisebb cukkini kockázva, sózzuk, fehér borssal hintjük és picit így pároljuk. Hozzáadunk 20 dkg fagyasztott borsót és felöntjük 1,5 liter zöldségalaplével. (mi a párolt zöldségek levét szoktuk lefagyasztani a pároló edény aljából). Ehhez adunk egy 400 grammos kockázott paradicsomkonzervet. Amikor a répa is megpuhul hozzáadunk 25 dkg zöld vagy fehérspárgát vagy vegyesen és kevés aprított gombát. Összeforraljuk tálaláskor sajttal szórjuk, az olaszok parmezánt használnak. Ha van, friss bazsalikom levelet is főzhetünk. Jó étvágyat!
A receptet: Petőcz Ferenc készítette.