Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. júl 23.

Sárgabarack sorbet

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarack sorbet

Elkészítés: 10 perc + fagyasztás, könnyű

Nyár, meleg napsütés. Jöhetnek a hűsítő természetes finomságok, így kreáltunk egy kis fagyit.  75 dkg sárgabarackot megmosunk, majd kimagozunk és a gyümölcsöt berakjuk egy késes betétű robotgépbe, el kezdjük pürésíteni. Hozzáadunk 2 dl tejszínt,majd 25 dkg mascarponét ( ez elhagyható). 3 dl vizet…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. júl 22.

Császármorzsa

írta: Petőcz Ferenc
Császármorzsa

Tart a befőzések ideje. Sárgabaracktól rogyadozik a piac. Csináltunk lekvárt is belőle és fagyit is. De ha lekvár, akkor e klasszikus a császármorzsa nem hiányozhat a konyhából. Sajnos nem kalória- és szénhidrátszegény, de finom s néha lehet bűnözni. Jó étvágyat hozzá! 1 adag: 764 kcal, szénhidrát…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. júl 22.

Sárgabarack lekvár

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarack lekvár

Elkészítés: 20 perc, könnyű

A sárgabarack lekvár az egyik örök kedvenc, rengeteg sütemény alapja, de ha a régi konyhai módszereket nézzük, veszélyes tud lenni főzés közben a ránk fröccsenő forró lekvár és időigényes kavargatni és ott állni a tűzhelyek mellett. Ezeket elkerülendő ma már rengeteg lekvár zselésítő anyag áll a…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk

2017. júl 21.

Sárgadinnye-sárgabarack smoothie

írta: Petőcz Ferenc
Sárgadinnye-sárgabarack smoothie

Elkészítés 5 perc, könnyű

Tombol a nyár, itt vannak a legszebb zöldségek, a legfinomabb gyümölcsök és persze az új hódítás, amellyel kicsit kábítják a népet. Mert mindenhol smoothie készítőket dobnak piacra. De minek megvenni, a háztartások nagy része rendelkezik jó minőségű turmix géppel és ez is csak egy turmix, kicsit…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. júl 20.

Muszaka

írta: Petőcz Ferenc
Muszaka

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz.

Ha az ember Görögországba megy, akkor ezt az ételt biztosan megkóstolja, aztán függő lesz, így elkészíti itthon is, sokszor. Így itt a recept, ahogy mi ismerjük. 60 dkg darált hús (lehetőleg bárány vagy birka és marha keveréke)50 dkg paradicsom50 dkg burgonyafokhagyma, só és bors1 kg padlizsán1 fej…

Tovább Szólj hozzá

Görög Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. júl 20.

Húsleves canederlivel

írta: Petőcz Ferenc
Húsleves canederlivel

Elkészítés: 2,5 óra, közepesen nehéz

Májusban volt 7 éve, hogy az anyakönyvvezető előtt párommal kimondtuk a boldogító igent. Az ünnep alkalmából párom meglepett Kereki Noémi Tésztaműhely az otthoni tésztakészítés titkai című könyvével. Nos, igen, ez megfogja majd dobni a tésztás receptjeinket, mert a tökéletes házi tésztákhoz rengeteg…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Levesek Egészség vega és tészta

2017. júl 19.

Arab joghurtos padlizsán saláta

írta: Petőcz Ferenc
Arab joghurtos padlizsán saláta

Elkészítés 30 perc, könnyű

Az egyik kedvencem, sokszor ettem török étkezdékben a most következő receptet. Érdekessége, hogy én kínai padlizsánból csináltam, ami csak formában különbözik a nálunk megszokottól. a kínaiak azt most, hogy tésztával készítik, nekem pedig most inkább ez jutott eszembe és biztos vagyok benne ízleni…

Tovább Szólj hozzá

Arab Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása