Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. okt 28.

Bryndzával és paprikával töltött göngyölt csirkemell.

írta: Petőcz Ferenc
Bryndzával és paprikával töltött göngyölt csirkemell.

Közelegnek az ünnepek, így az eddig ide fel nem töltött ünnepi receptek is felkerülnek a blogunkba. Elsőnek egy ünnepi italt kaptatok, most pedig ez a pénztárca kímélő, de mégis ünnepi fogás folytatja a sort. De jönnek majd sütemények, szaloncukrok házilag, torták és sós finomságok is. Jó étvágyat…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. okt 27.

Tökfőzelék

írta: Petőcz Szabó András
Tökfőzelék

Vannak napok mikor gondolni se tudok húsos ételre, ilyen a mai is, amikor tökfőzeléket készítettem gabona fasírttal. Hozzávalók: 2 közepes méretű főzőtök, 1 vöröshagyma, 1 tk. pirospaprika, só, 2 cs kapor, 1 dl tejföl, liszt, ecet ízlés szerint. Elkészítés: A tököket meghámozzuk, kimagozzuk,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Egészség vega és tészta

2017. okt 25.

Sütőtökös diókrémes szelet

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtökös diókrémes szelet

közepesen nehéz

Tapasztalatunk, hogy a sütőtököt egyféleképpen fogyasztja a többség és félnek is tőle. A blogunkban már van sok étel és még lesz is, de most sütemény készült belőle. Egyszerűen fantasztikus. Próbáljátok ki. Sütőtökös diókrémes szelet:Főzés után 40 dkg sütőtököt villával pürésre törünk, miután…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. okt 25.

Karácsonyi házi ünnepi likőr

írta: Petőcz Ferenc
Karácsonyi házi ünnepi likőr

Kettő egész hónap és már karácsony van. eljött a készülődés ideje. Most megtervezzük lassan az étlapot, a sütiket és november közepén mi már a lakást is díszítjük. De vannak dolgok, amelyeket a jó ízek érdekében már most el készíteni. Ilyenek az ünnepi italok. Én ezt is szoktam készíteni.…

Tovább Szólj hozzá

Magyar

2017. okt 25.

Édesburgonyás, teljes kiőrlésű lisztes gnocchi házi sajtos,tejszínes spenótos mártásban

írta: Petőcz Ferenc
Édesburgonyás, teljes kiőrlésű lisztes gnocchi házi sajtos,tejszínes spenótos mártásban

Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

Szeretjük a finomságokat, sok finom alapanyagunk volt itthon, így egy reform ételt készítettünk, de annyira, de annyira finom lett, hogy azonnal elfogyott. Szeretni fogjátok. 40 dkg sárga és 40 dkg édesburgonyát kockázva vegyesen tegyünk fel főni sós vízben.  Közben ezalatt az készítsük el…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása