Sütőtökös diókrémes szelet
közepesen nehéz
Tapasztalatunk, hogy a sütőtököt egyféleképpen fogyasztja a többség és félnek is tőle. A blogunkban már van sok étel és még lesz is, de most sütemény készült belőle. Egyszerűen fantasztikus. Próbáljátok ki.
Sütőtökös diókrémes szelet:
Főzés után 40 dkg sütőtököt villával pürésre törünk, miután kihűlt. 2 tojást 5 dkg vajjal és 12 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét és 1 zacskó sütőport, 4 ek puffasztott rizst és 18 dkg lisztet. Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát. 180 fokon 30 percig sütjük, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Ezt követően amikor kihűlt ketté vágjuk, formázzuk és megkenjük a diós krémmel.
A krém 1 mk fahéj, 2 dl cukrozott növényi habtejszín felverve, hozzá keverve a fahéj, 1 tk rumaroma és 4 ek darált dió. Behűtve éles késsel szeleteljük. Nagyon finom.