2017. okt 27.

Tökfőzelék

írta: Petőcz Szabó András
Tökfőzelék

Vannak napok mikor gondolni se tudok húsos ételre, ilyen a mai is, amikor tökfőzeléket készítettem gabona fasírttal.

dsc09461.JPG

Hozzávalók: 2 közepes méretű főzőtök, 1 vöröshagyma, 1 tk. pirospaprika, só, 2 cs kapor, 1 dl tejföl, liszt, ecet ízlés szerint.

dsc09455.JPG

Elkészítés: A tököket meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. A vöröshagymát apró kockára vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a gyalult tököt, megsózzuk, vizet nem adunk hozzá, a saját levében főzzük meg. Gyakorta kevergessük. Amikor a tök megfőtt, a tejfölben elkeverjük a lisztet, és ezzel sűrítjük be, hozzáadjuk a felaprított kaprot. Ízlés szerint ecettel még savanyíthatjuk. A gabona fasírtot a csomagoláson feltüntetett módon előkészítjük. Vizes kézzel fasírtokat szaggatunk a forró olajba, és kisütjük.

dsc09459.JPGdsc09460.JPG

Szólj hozzá

Magyar Egészség vega és tészta