Kókuszcsók (habcsók)
Elkészítés: 3 óra, közepesen nehéz
Ez a most következő recept gyermekkorom kedvence volt. Mindenhol lehetett venni a finom tojásfehérjéből készült habcsókot, többnyire kókuszcsókot. Aztán valamikor 20 évvel ezelőtt én is csináltam.Most megkívántam, elkészítettem, nosztalgiáztam, finom lett. Tegyétek asztalra a család szeretni fogja, lehet diós, kókuszos, citrusos, natúr, színes, széles a skála. Az biztos, tévedni, mellé lőni nem fogtok.
5 tojásfehérjét 1 fél citrom levével, 25 dkg cukorral, 2 ek étkezési keményítővel verjünk olyan habbá, amely megtartja formáját, ehhez keverjünk 10 dkg kókuszreszeléket. Habzsákból nyomjuk ki a kis habcsókokat az előkészített tepsire sütőpapírra.
80 foka előmelegített sütőben hőlégkeverésen szárítsuk 1 órát vagy picivel többet, akkor jó, amikor már az alja elválik a sütőpapírtól. Lehetőleg szilikonos papíron készítsük. 2 ilyen tepsi jön ki belőle. HA egyszerre nem tudjuk mindkettőt berakni a felvert fehérjét kinyomás előtt tegyük elkészítésig hűtőbe,mert ellenkező esetben szét fog folyni.