Mascarponés málna torta:20-22 cm tortaformaA tészta: 5 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, csipet só 1 tk fahéjA tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval…
Ez az egyik nagy kedvenc, mégis ritkán készül és a csicseriborsóval lehet változatosan étkezni. Amikor első alkalommal ettünk csicseriborsót, az Budapesten történt egy vegetáriánus étteremben és paradicsomlevesben volt betétként. A pincérhez első ránézés után ment a kérdés, hogy miért van mogyoró a…
Sokunk szívében ott él a lágyan ringatózó kék tenger. A görög esték a pezsgés, a virágok ételek illata, a bouzuki hangja. Ugye, nem kell róla sokat beszélni. Így a padlizsánkrém íze is ott van a szánkban. Ott tanultam meg az ottani krém készítését, amely valójában a török, mert sokáig voltak ott. Ha…