Csicseriborsó pörkölt
Ez az egyik nagy kedvenc, mégis ritkán készül és a csicseriborsóval lehet változatosan étkezni. Amikor első alkalommal ettünk csicseriborsót, az Budapesten történt egy vegetáriánus étteremben és paradicsomlevesben volt betétként. A pincérhez első ránézés után ment a kérdés, hogy miért van mogyoró a levesben. Furcsán nézett, de leesett neki és elmondta mi az. Azóta esszük. Most ez készült belőle.
5 dkg házi füstölt kockázott szalonnát lepirítunk, ehhez adunk kettő fej kockázott hagymát egy nagyobb paradicsomot kockázva, 2 gerezd reszelt fokhagymát egy paprikát darabolva és sózzuk pároljuk, amikor kész, pirospaprikával hintjük, hozzáadunk 40 dkg konzerv csicseriborsót. borsozzuk, köménymaggal hintjük, kevés vízzel öntjük. Amikor már puha, lecsókolbászt adunk hozzá és tarhonyával tálaljuk.