2018. máj 27.

Töltött gömbcukkini

írta: Petőcz Ferenc
Töltött gömbcukkini

cukkini1.jpg

Töltött gömbcukkini 
Személyenként 1 cukkini
4 személyre 20 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
kevés olívaolaj
só, bors, tejfől
2 gerezd fokhagyma
szeletelt trappista

A cukkiniket vágjuk félbe, a közepét kaparjuk ki és a kikapart falatokat az aprított hagymával, fokhagymával, hússal és a fűszerekkel pároljuk meg. Adjunk hozzá kevéske tejfölt és töltsük meg vele a cukkiniket. Helyezzük egy hőálló tálba a cukkini feleket, öntsünk alá kevés vizet és közepesen forró sütőben elsőnek pároljuk majd süssük meg. Amikor kész, akkor a cukkini darabokra helyezzünk sajtot és az elzárt sütőbe toljuk vissza, amíg a sajt ráolvad. Nyáron snidling virágjával díszítsük fel, ez különösen illik az ételhez a hagyma ízével. A virág ehető és finom.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta