Klasszikus tojásos nokedli, ahogy mi szeretjük
Mostanában rengeteg ismerősünk készítette, mi pedig epekedve néztük, hogy de régen is ettünk ilyent. Így persze időszerűvé vált az elkészítés. Hogy valóban klasszikus-e vagy sem, az mellékes. Mi így készítjük, egyszerű, gyors, finom és laktató.
0,5 dkg lisztet elkeverünk kettő tojással, sóval és annyi vizet adunk hozzá, galuska sűrűségű legyen. Közben vizet forralunk és kockázott házi füstölt szalonnát zsírjára lepirítunk. Amikor a szalonna kész, akkor a legkisebbre vesszünk a tűzhelyet, mi indukciósat 2-es fokozatra és hagyjuk így. Közben kiszaggatjuk a nokedlit, amelyet rászedünk a szalonnás zsírra, a pörcök is maradtak az ízek miatt. Összekeverjük. 10 tojást felverünk és magasabbra vesszük a hőfokot, indukcióson ez 5-ös fokozat volt nálunk és belekeverjük a tojást, így pároljuk, ameddig a tojás kezd megsülni és közben kevergetjük. Ekkor levesszük és pár szem tépett zsálya levelet teszünk rá. Tálalás előtt ezzel összekeverjük, nagyszerű ízt ad az ételnek. Salátával tálaljuk. Jó étvágyat!