Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. jan 21.

Citromos retekleves fűszeres húsgombóccal

írta: Petőcz Ferenc
Citromos retekleves fűszeres húsgombóccal

Elkészítés: 45 perc, könnyű

Elsőre biztosan meghökkentő e leves tartalma, de ha belegondolunk, akkor miért is ne? Mert igazi téli vitamindús finomság. Ha megesszük a fekete, jégcsap retket, ha szeretjük a karalábét, akkor nos, könnyen a karalábé ízvilágába csöppen az ember ennek a levesnek a hatására, mégis más, friss és…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. jan 20.

Farsang-Tikverőzés (Moha)-Busójárás( Mohács)

írta: Petőcz Ferenc
Farsang-Tikverőzés (Moha)-Busójárás( Mohács)

Farsangról A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

2018. jan 18.

Párolt zöldséggel, sajttal töltött darált hús sonka köntösben fűszeres sült zöldségekel

írta: Petőcz Ferenc
Párolt zöldséggel, sajttal töltött darált hús sonka köntösben fűszeres sült zöldségekel

Közepesen nehéz.

Ennek a receptnek az alapjait azaz csak képeket láttam valahol a facebookon. A látványvilág megtetszett, így magam is kreáltam egy ilyen ételt, így a saját arányaimmal tudom csak leírni, mert azt nem néztem a másik receptben, de szerintem tetszeni fog. 80 dkg húst 1 gerezd reszelt fokhagymával 1 tk…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. jan 18.

Fűszeres sült zöldségek

írta: Petőcz Ferenc
Fűszeres sült zöldségek

Ezeket a zöldségeket még a karácsony utáni maradékok elfogyasztása miatt bekövetkezett elteltség enyhítésére készítettem. Ehetők magukban, de kiváló köretnek is. A recept arányaim 1,2 kg zöldséghez vannak.Most cékla, édesburgonya, cukkini és édeskömény volt vegyesen.  1 dl olívaolaj, 1 citrom leve,…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2018. jan 16.

Canelloni Feri módra

írta: Petőcz Ferenc
Canelloni Feri módra

Cannelloni Feri módra: 5 dkg házi szalonnát apróra vágva fél fej aprított vöröshagymával 4 gerezd reszelt fokhagymával megpárolunk kevés olívaolajon. Hozzáadunk 60 dkg darált húst azzal is össze pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzá adunk 15 dkg darált spenótot és a végén 25 dkg ricottát. Ezzel…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása