Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. okt 06.

Zellerkrémleves zsemlegombóccal

írta: Petőcz Ferenc
Zellerkrémleves zsemlegombóccal

Elkészítés: közepesen nehéz, kb 30 perc. (6 adag)

60 dkg felkockázott zellert, 1 fej kockázott vöröshagymát 3-4 percig párolunk 5 dkg vajon, sózzuk, borsozzuk( fehérbors jó hozzá), majd felöntjük leveskockából készült 2 liter zöldségalaplével. 15 percet főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük. Hozzáadunk 2,5 dl tejszínt, 1 citrom levét és egyszer…

Tovább Szólj hozzá

Levesek

2018. okt 04.

Csirkés tészta falatok zöldellő tejszínes mártásban

írta: Petőcz Ferenc
Csirkés tészta falatok zöldellő tejszínes mártásban

Azt mondják, hogy a tészta vacsora jó és a futóknak is kell belőle, mert jót tesz a szénhidrát feltöltésnek. Az igazságot nem tudjuk, nem hirdetjük, de tényleg finom lett. 35 dkg spagetti felteszünk főzni, ameddig a víz felforr, tészta megfő elkészül a mártás is. Egy csokor újhagymát zöldjével…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2018. okt 03.

Szilvás, fűszeres sült kacsa

írta: Petőcz Ferenc
Szilvás, fűszeres sült kacsa

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

Találtam egy receptet, kicsit átalakítottam, tovább gondoltam, jól tettem és ebben nincs egoizmus. Az eredetinek nem lett volna sok íze, viszont így már mennyei. 1 ek sót elkeverünk 3 ek barna, lehetőleg nádcukorral. Ezt mozsárba tesszük. 5-6 szem szegfűborsot és 2 csillagánizst egy pár perc alatt…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. okt 03.

Currys pikáns tojáskrém

írta: Petőcz Ferenc
Currys pikáns tojáskrém

Elkészíts: 15 perc, könnyű

Hozzávalók: 4 db főtt tojás, 5 dkg vaj, 1 dl görög joghurt, 1 tk curry, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, só, 1 ek chili szósz(nekem ízlett, aki nem szereti vagy gyermeknek is adja,az hagyja ki), 0,5 dl olívaolaj. A fenti alapanyagokat egy mixerbe rakjuk, összeturmixoljuk vagy rúdmixerrel tesszük…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása