2019. ápr 17.

Karfiol tabbouleh

írta: Petőcz Ferenc
Karfiol tabbouleh

dsc02513.JPG

Oldalunkon már többféle tabbouleh saláta receptje fent van,viszont nyers diéta recept még nem volt az oldalon, így eljött az ideje, sokan amúgy is javasolják nekem cukorbetegségem ellensúlyozására. Nos, szerintem olyan receptet gyártottam, amely tényleg elvisz a nyers zöldségek irányába. Bár úgy érzem a húsról nem tudok lemondani, nem is kell, az eber mindenevő, de ezt a receptet szerintem mindenkinek fogyasztania kell.

1 karfiol rózsáit egy késes betétű robotgéppel átfotgatjuk, magyarul elkészítjük ételünk alapját, így kapjuk a karfiol rizst. A torzsáját eltesszük a fagyasztóbe egy másik ételhez későbbre.

A karfiol rizst egy salátástálba helyezzük. Ehhez adunk olívabogyót, darabolt koktélparadicsomot, aprított újhagymát, darabolt kaliforniai paprikát, darabolt uborkát. Sózzuk, borsozzuk. Egy kiöntőben elkeverünk 1-2 citrom levét ízlés szerint 1 dl olívaolajjal, majd ezt is a salátához öntjük, jól elkeverjük, 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek érjenek. Majd táaljuk önmagában, köretként. Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá

Arab Egészség vega és tészta