2019. sze 16.

Grillezett polip

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett polip

dsc03057.JPG

Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben  dolog.

Sokan félnek a tengeri dolgoktól, pedig egyszerű elkészíteni, így van ez különösen a polipnál is, amely a jelen receptben vaj puha és nem rágós, mint ahogy sokan mondják.

1 lépésnek 1,5 kg polipot felrakunk sós vízbe főni, forrástól számítva 30 percet főzzük, majd hagyjuk a saját levében kihűlni. Itt konyhakészen árulják, otthon a csőrét senki ne felejtse el kivágni.

dsc03051.JPG

2. Amikor a polip kihűlt, leöntjük a levét és olívaolajjal meglocsoljuk, valamint halfűszerrel ( jelen esetben oregánó, rozmaring, chili, só keveréke) ízesítjük.

3. Előkészítjük a grillen a faszenet és mindkét oldalát pár perc alatt készre sütjük.

dsc03055.JPG

4. Tálaláskor olívaolajjal, citrom levével locsoljuk, friss kenyérrel, görög salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Szabadban láttuk főztük