Grillezett polip
Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben dolog.
Sokan félnek a tengeri dolgoktól, pedig egyszerű elkészíteni, így van ez különösen a polipnál is, amely a jelen receptben vaj puha és nem rágós, mint ahogy sokan mondják.
1 lépésnek 1,5 kg polipot felrakunk sós vízbe főni, forrástól számítva 30 percet főzzük, majd hagyjuk a saját levében kihűlni. Itt konyhakészen árulják, otthon a csőrét senki ne felejtse el kivágni.
2. Amikor a polip kihűlt, leöntjük a levét és olívaolajjal meglocsoljuk, valamint halfűszerrel ( jelen esetben oregánó, rozmaring, chili, só keveréke) ízesítjük.
3. Előkészítjük a grillen a faszenet és mindkét oldalát pár perc alatt készre sütjük.
4. Tálaláskor olívaolajjal, citrom levével locsoljuk, friss kenyérrel, görög salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!