2019. okt 17.

Körtés csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Körtés csirkecomb

dsc03083.JPG

4 darab csirkecombot sózzunk, borsozzunk be a bőre alatt is. Kevés vaj és olívaolaj keverékén pirítsuk meg a combokat mindkét oldalán. 4 db körtét vágjunk félbe, szedjük ki a magházát és adjuk 1-2 db fahéjrúddal a húshoz. Öntsük fel 1 dl körtelével és 1 dl vízzel, házi vegetával ízesítsük. Lefedve pároljuk puhára az egészet, majd a fedőt levéve hagyjuk elfőni a levét az ételnek, vigyázva, hogy ne égjen le. Ezt követően 1 csirkecombhoz 2 fél körte jár köretként. Finom, akár ünnepi fogásnak is jó az étel, közben pedig egészséges, nem túl magas kalória és szénhidrát tartalommal. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta