2019. dec 06.

Okrás csirke

írta: Petőcz Szabó András
Okrás csirke

Aki ismer, az jól tudja rólunk hogy ahol külföldön megfordulunk onnan biztosan hozunk haza egy tradicionális szakácskönyvet. Mivel azt valljuk, hogy ezeket az ételeket ott könnyebb és célszerűbb elkészíteni, ahol ez a mindennapok része, úgy gondoltuk, hogy egy tipikusan görög ételt készítünk ott el. Nem a bonyolultságáról híres a helyi konyha, hanem inkább arról hogy semmit se hagynak veszendőbe. Ezek az ételek hamar elkészíthetőek, így akár ott tartózkodásunk alatt is elkészíthetjük, az alapanyagok olcsóak, és könnyen beszerezhetőek.Az okráról a recept végén olvashattok egy kis ízelítőt, kedvcsinálót. Ha valaki Magyarországon mégis hozzájut ehhez a zöldséghez, feltétlenül próbálja ki ezt a receptet. 

dsc03073.JPG

Hozzávalók: 1 közepes méretű csirke, fél kg. okra, kevés olaj, 1 nagy vöröshagyma, 4 paradicsom lepasszírozva, só, bors, ecet az okrához.

dsc03071.JPG

Elkészítés: Tisztítsuk meg és mossuk meg a csirkét, vágjuk egyforma darabokra. Szeleteljük fel a vöröshagymát, az olajon pirítsuk meg. majd adjuk hozzá a csirkét, minden oldalát pirítsuk le. Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük meg. Az okra szárát vágjuk le, de a csumáját hagyjuk meg, majd mártsuk ecetbe. Amikor a csirke majdnem kész, adjuk hozzá az okrát, és besűrítjük. 

dsc03070.JPG

https://balintgazda.hu/aktualis-kert/majus/okra-bamia-abelmoschus-esculentus-l.html

Szólj hozzá

Arab Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak