2020. jún 24.

Grillezett paprika-padlizsán saláta

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett paprika-padlizsán saláta

img_0229.JPG

Egy mediterrán gyöngyszem, bár nem sok helyen kapható.

Hozzávalók:

  • Olívaolaj
  • 6 db kápia paprika
  • 2 kisebb padlizsán
  • só,bors, cukor
  • egy csokor kapor aprítva
  • fehérborecet
  • 3 gerezd fokhagyma

A kápia paprikát meggrillezzük forró sütőben, majd lehúzzuk a héját, csíkokra vágjuk. A padlizsánt karikákra vágjuk, sózzuk, olívaolajjal megkenjük, szinén meggrillezzük.

A cukrot, borsot, sót, ecetet, olívaolajat, reszelt fokhagymát elkeverjük, hozzáadjuk a grillezett paprikát, padlizsánt és megszórjuk a kaporral, amellyel szintén elkeverjük. Hűtőben hagyjuk érni 2-3 órát, hidegen tálaljuk. Jó étvágyat! 

Ui.: Csak friss paprikát használjunk, nekem öreg volt, nem tudtam rendesen tisztítani.

 

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta