Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. ápr 22.

Fehérboros olajoshal

írta: Petőcz Ferenc
Fehérboros olajoshal

A hal az egyik örök kedvencem. A keszeg a Balaton királynője, bármikor bármilyen formában jöhet. Most olajos hal készült annak is egyik verziója. 1 kg keszeget feldarabolunk. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Most só, őrölt koriander, őrölt bors, chili, és reszelt fokhagyma kombóval készült. Kb 2…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. ápr 22.

Epres túrótorta

írta: Petőcz Ferenc
Epres túrótorta

A tészta:  2 tojást 6,4 dkg cukorral 5 percig robotgéppel verjünk habosra, majd adjunk hozzá 6,4 dkg lisztet, amelyet további egy percig lassú fokozaton keverünk. A tésztát rakjuk egy 20*20 cm-es szilikon formába és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig hőlégkeverésen süssük meg. A kihűlt…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása