Fehérboros olajoshal
A hal az egyik örök kedvencem. A keszeg a Balaton királynője, bármikor bármilyen formában jöhet. Most olajos hal készült annak is egyik verziója.
1 kg keszeget feldarabolunk. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Most só, őrölt koriander, őrölt bors, chili, és reszelt fokhagyma kombóval készült. Kb 2 órát hagytam pácolódni. A fejt a cicáknak adtam, ha nincs cica, akkor jelen esetben ki kell dobni, de ha nagyon ügyesek vagyunk azt is meg lehet enni.
Egy kuktába raktam az egészet. Adtam hozzá pár darab babérlevelet. Alá öntöttem 2-3 dl-nyi olaszrizlinget. Majd annyi olajat, ami ellepi a halat.
Felforraltam lefedve, majd amikor a sziszegés megindult takarékon másfél órát főztem. Ezt követően hagyom állni kihűlni másnapig. Nem szabad hozzányúlni melegen, mert szétesik. Másnap kiraktam egy dobozba és irány a hűtő. Hűtőben kb 1-2 hétig eláll, ha marad addig. Jobb,mint a bolti. Ha tartósabb hosszabb ideig elálló halat szeretnétek, akkor a folyadékot teljesen el kell főzni, de arra a konfitált keszeg receptünk az igazi az hetekig eláll olajban, itt megtalálható a blogon.