Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. jún 18.

Fergese az albán lecsó

írta: Petőcz Ferenc
Fergese az albán lecsó

Minden új ételre kapható vagyok, de azt hiszem, ezt Ti az oldalunk látogatói nagyon is jól tudjátok. Amikor megtaláltam ezt a receptet azonnal tudtam, hogy el kell készíteni. Csalódás nem ért és rájöttem, hogy erre az ételre nagy hatással volt a környék történelme a görög és a török világ. Aki…

Tovább Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta Albán

2020. jún 17.

Görög húsgombóc citromos tojásos szósszal-Ελληνικά κεφτεδάκια με σάλτσα αυγού λεμονιού.

írta: Petőcz Ferenc
Görög húsgombóc citromos tojásos szósszal-Ελληνικά κεφτεδάκια με σάλτσα αυγού λεμονιού.

Egy ideig még tart balkáni íztúránk, ez is egy görög recept, de aztán a többi nemzet konyháiból is szemezgetünk. Most egy olyan kedvenc jön, amit eddig csak konzervből ettem, így nem is tudom, hogy kell-e mellé köret, de mi azért raktunk mellé egy kis tradicionális görög orso…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. jún 15.

Sárgabarck szörp (2 liter)

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarck szörp (2 liter)

Fontosnak érezzük a nyár ízeit megőrizni lehetőleg egészségesen. Persze kis segítség kell, így a koronás szirupcukor a segítségünkre van. Most a sárgabarackból készült szörpnek jött el az ideje. Hozzávalók: 0,5 kg sárgabarack megmosva, kimagvalva, darabolva 1 kg koronás szirupcukor 7,5 dl…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Egészség vega és tészta

2020. jún 15.

Olívabogyókrém fokhagymával, petrezselyemmel

írta: Petőcz Ferenc
Olívabogyókrém fokhagymával, petrezselyemmel

Az olívabogyó krémet szeretjük, a klasszikus görög verziót már régen felraktuk. Most egy egyszerű változata jön, amely a 160 grammos diétába jól passzol. Hozzávalók: 20 dkg olívabogyó (most zöld, de vegyesen jobb) 4 ek olívaolaj frissen őrölt bors frissen facsart negyed citrom leve 1 kis…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása