Fergese az albán lecsó
Minden új ételre kapható vagyok, de azt hiszem, ezt Ti az oldalunk látogatói nagyon is jól tudjátok. Amikor megtaláltam ezt a receptet azonnal tudtam, hogy el kell készíteni. Csalódás nem ért és rájöttem, hogy erre az ételre nagy hatással volt a környék történelme a görög és a török világ. Aki szereti a görögi midia sganakait azaz a kagylót mártásban, annak ez is ízleni fog, igaz itt kagyló nélkül, de az ízek nagy mértékben hasonlóak. De akkor nézzük is.
Hozzávalók:
- 8 paradicsom kockázva (autentikus, ha meg is van hámozva, én nem szoktam)
- 8 paprika karikázva
- 2 fej vöröshagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 ek olívaolaj
- 25 dkg túró
- 20 dkg fetasajt
- só,bors
- 1 erőspaprika
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 3 db tojás
- 1 el oregánó
- 6 db bazsalikom levél darabolva vagy 1 tk szárított
Elsőnek melegítsük fel az olajat, ehhez adjuk a paprikát, amelyet megpárolunk (az erős paprika később kerül bele). Amikor a paprika kész, kiszedjük, félretesszük. A serpenyőbe tesszük a hagymákat és a paradicsomot és 10-15 perc alatt készre főzzük, a legjobb a jó leves paradicsom.
Ehhez visszaadjuk a paprikát, sózzuk,borsozzuk, belemorzsoljuk a fetát a túrót és összefőzzük az egészet.
Amikor már homogén az egész bele kerül 3 db tojás felverve és az erős paprika darabolva, a bazsalikom és az oregánó. Gyorsan készre főzzük,kenyérrel, péksüteménnyel tálaljuk. Jó étvágyat!