Bloody Mary csirkecomb 4 adag
Hosszú évekkel ezelőtt ettem ilyent, ideje volt elkészíteni, szerintem nyári partik nagy étele lehet.
Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb filé
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 kg paradicsom sűrítmény
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 kis csokor zeller levél
- 1 dl vodka
- olívaolaj
- 3 ek worcester szósz
- só, frissen őrölt bors
A combokat sózzuk be és szórjuk frissen őrölt borssal, kicsit hagyjuk pihenni. Ezt követően a felhevített olívaolajban hirtelen pirítsuk meg a combokat, majd szedjük ki egy tálra.Az olajhoz adjuk hozzá a hagymákat és pároljuk össze, ehhez kerül a darabolt zeller, azzal is pároljuk, majd hozzáadjuk a vodkát és felöntjük a paradicsomlével. Visszahelyezzük a combokat, beletesszük az aprított zellerlevelet, hozzáadjuk a worcester szószt és lefedve készre pároljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!