2020. jún 15.

Bloody Mary csirkecomb 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Bloody Mary csirkecomb 4 adag

img_0205.JPG

Hosszú évekkel ezelőtt ettem ilyent, ideje volt elkészíteni, szerintem nyári partik nagy étele lehet.

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsőcomb filé
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 kg paradicsom sűrítmény
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 kis csokor zeller levél
  • 1 dl vodka
  • olívaolaj
  • 3 ek worcester szósz
  • só, frissen őrölt bors

A combokat sózzuk be és szórjuk frissen őrölt borssal, kicsit hagyjuk pihenni. Ezt követően a felhevített olívaolajban hirtelen pirítsuk meg a combokat, majd szedjük ki egy tálra.Az olajhoz adjuk hozzá a hagymákat és pároljuk össze, ehhez kerül a darabolt zeller, azzal is pároljuk, majd hozzáadjuk a vodkát és felöntjük a paradicsomlével. Visszahelyezzük a combokat, beletesszük az aprított zellerlevelet, hozzáadjuk a worcester szószt és lefedve készre pároljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak